Kursen ska lära studenterna att förhålla sig till de nya riktlinjerna i Kanada.
Kursen ska lära studenterna att förhålla sig till de nya riktlinjerna i Kanada.

Marijuana har nyligen blivit lagligt i landet för medicinskt bruk, men det finns endast 25 distributörer. Där såg ett universitet sin chans att utbilda studenter i att göra bra marijuana-affärer.

I Kanada är marijuana lagligt för medicinsk användning, men i landet finns hittills bara 25 licensierade distributörer, vilket har lett till att det nu erbjuds universitetskurser i hur cannabisaffärer ska göras.

På Kwantlen Polytechnic University i British Columbia i Kanada erbjuds kursen ”Introduction to professional management of marijuana for medical purposes in Canada.” Den ska helt enkelt utbilda studenterna till goda marijuanaföretagare under de nya myndighetsdirektiven, skriver kanadensiska Cbc.

LÄS MER: Marijuana blev inte bara lagligt i Oregon – det blev gratis också​

Enligt Tegan Adams, som kommer att undervisa i den 14 veckor långa online-kursen, kommer den att hjälpa de som kan ledarskap att ta sig in i industrin och kunna agera som en förbindelse mellan de inblandade odlarna och investerarna.

– Det finns massor av människor som är duktiga på att odla marijuana som är vana vid den svarta marknaden, och så finns det massor av investerare som kommer från andra industrier, sa Tegan Adams till The early edition på Cbc radio.

Kursen är indelad i plantproduktion, legalitet och förordningar, marknadsföring och försäljning samt medicinska tillstånd och drogutveckling.

LÄS MER: Marijuanan var vanligt löv – 11-åringen blev ändå avstängd från skolan i ett år​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset