Tanken var att få elever att lättare prata om sex genom att använda sig av "Harry Potter-språket".
Tanken var att få elever att lättare prata om sex genom att använda sig av "Harry Potter-språket".

Boston University lär studenterna om säkert sex och sexuell hälsa med hjälp av ingen mindre än självaste Harry Potter.

Doktoranderna och Harry Potter-fantasterna Michelle Goode och Jamie Klufts vid Boston University bestämde sig för att organisera ett seminarie om sex kallat "Sex-ed at Hogwarts" under universitetets månadslånga sexualundervisning "Frisky Februari", skriver MTV News.

Men i stället för en klassisk skolbänksundervisning bestämde de sig för att ta sexsnacket till Hogwarts trollska värld, genom ett seminarie med Harry Potter-tema som rörde frågor som säkert sex, samtycke och sexuell hälsa.

► Studie: Mindre fördomar hos de som läst om Harry Potter

"Vid detta event kommer halvblod, husalver, mugglare och dess likar lära sig det rätta sättet att få tillåtelse att entra någons "chamber of secrets" och hur man hånglar utan att få Hogwarts", gick det bland annat att läsa på Facebook-eventet som skapats inför seminariet som hölls den 26 februari.

– Sexuell hälsa är ofta ett ämne som kan ge en hel del obehag, men genom att använda Hogwarts och Harry Potter-språket hoppas vi kunna upplysa eleverna och även göra dem mer bekväma med att lära sig om det. Dessutom ger det oss möjlighet att nå en publik som vi kanske inte kan hade nått annars, sade Michelle Goode till Daily Free Press.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset