En anmälan om mordbrand har upprättats.
En anmälan om mordbrand har upprättats.

Uppemot 100 bilar skadades efter att två bilar brunnit i ett garage i Uppsala. Polisen misstänker nu brott och letar kopplingar till tidigare bränder.

Strax före klockan 02 startade branden i ett garage i Gränby i Uppsala. Där hade två bilar satts i brand, varpå elden spridit sig till uppemot 100 bilar, uppger polisen.

– Räddningstjänsten bedömde att det stod runt 70 till 100 bilar på parkeringsplatsen, men det är oklart exakt hur många bilar som blev skadade, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisregion Mitt.

LÄS MER: Experten om bilbränderna: ”Kan finnas en spridningsrisk”

Vittnen ska ha funnits på platsen, men enligt Linda Wideberg finns det än inga uppgifter om ifall misstänkta personer setts på platsen.

Har inte uppstått naturligt

Polisen misstänker dock att branden var anlagd och en anmälan om mordbrand har upprättats.

– Anledningen till rubriceringen handlar om att vi inte tror att branden uppstått av en naturlig orsak. Det är också räddningstjänstens bedömning, bekräftar Linda Wideberg.

LÄS MER: Flera bilar brann i Västsverige i natt – misstänks vara anlagt

Branden behandlas som en enskild händelse, men samtidigt letar polisen efter kopplingar till tidigare bränder i Uppsalaområdet.

– Alla bilbränder är givetvis av intresse. Man har det här paraplyperspektivet med sig och letar efter gemensamma nämnare. Men om det är något som hör ihop kan jag inte uttala mig om i nuläget.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset