Sebastian ”Ensa” Aas, Jonas ”Queenix” Dideriksen, Linus ”Limpone” Wecksell, Adam ”Wolfy” Andersson och Dylan ”DH” Hamrini jublar efter segern i Gamerz.
Sebastian ”Ensa” Aas, Jonas ”Queenix” Dideriksen, Linus ”Limpone” Wecksell, Adam ”Wolfy” Andersson och Dylan ”DH” Hamrini jublar efter segern i Gamerz.

Nu är det dags för Gamerz-grabbarna att visa vad de går för. Ska man tro tidigare coachen Oskar "Ins" Holm så är en förstaplats inom räckhåll.

Efter att kamerorna slocknade för några veckor sedan har vinnarlaget från realityserien Gamerz tränat stenhårt. I Dreamhacks BYOC-turnering gör de sin första framträdande i tävlingssammanhang.

Enligt Oskar ”Ins” Holm, som under seriens gång var coach i lag röd och i fortsättningen kommer jobba med annat kring Gamerz, är förväntningarna höga och en vinst skulle betyda mycket.

– Jag hoppas självklart att de vinner och tror att de har en bra chans att göra det. Det hade varit jäkligt kul om de fick visa att de är ett bra lag. Om de skulle vinna här så kan de börja spela mot riktigt bra lag, säger han.

LÄS MER: Jesper ”JW” Wecksell om brorsans succé i Gamerz

Här är Gamerz lag på Dreamhack

Adam ”Wolfy” Andersson

Sebastian ”Ensa” Aas

Jonas ”Queenix” Dideriksen

Linus ”Limpone” Wecksell

Fredrik ”elo” Annerström (ersätter Dylan ”DH” Hamrini på grund av personliga skäl)

Efter att kontrakten var påskrivna fick spelarna återvända hem och all träning har skett online. Linus ”Limpone” Wecksell har fått hjälp av brorsan och Fnatic-proffset Jesper ”JW” Wecksell i strategiarbetet.

– Under Gamerz anpassade man taktiker gentemot andra laget. Taktikerna var situationsbaserade. Nu försöker de bygga ett mer grundläggande spel som passar mot flera olika lag. Och det är rätt komplext hur man gör det, säger Oscar ”Ins” Holm.

LÄS MER: Friberg petas från Ninjas in Pyjamas – REZ ersätter

BOYC, eller bring your own computer, är en turnering där alla som vill kan anmäla sig för att delta. Det är med andra ord svårt att på förhand veta hur bra laget man möter är.

– Det är väldigt blandat. Det finns väldigt många dåliga lag och några lag som är riktigt bra. Det kan bli ganska hårt motstånd. Det är lag från hela Europa, säger Oskar ”Ins” Holm.

Turneringen är ett av få tillfällen där ”okända” lag och spelare har chansen att visa vad de går för inför sponsorers och organisationers vakande ögon.

– De [Gamerz] är inte de enda som är i den situationen. Det är väldigt svårt att slå igenom om man inte är känd. Och det här är en chans att synas, säger Oscar ”Ins” Holm.

LÄS MER: Därför vill ESL inte ha spelarbås på turneringar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset