Nicolai "Dev1ce" Reedtz i Astralis.
Nicolai "Dev1ce" Reedtz i Astralis.

Astralis har varit nära ostoppbara under året som gått. När ECS-finalerna nu står för dörren är de återigen favoriter. Här är grupperna och torsdagens spelschema.

Trots en dålig start på 2018, med stjärnan Nicolai ”Dev1ce” Reedtz frånvarande på grund av sjukdom, kan Astralis se tillbaka på ett dunderår.

Utöver två gropar i vägen vid årets början har den danska femman inte missat pallen en enda gång. Och nu kan de knyta ihop säcken med årets två sista stora CS:GO-turneringar – ligafinalerna i EPL och ECS.

Först ut är Esport Championship Series-finalerna som drar igång 22 november och Astralis är än en gång de givna favoriterna. I seriespelet har de under säsongen varit överlägsna med 17 vunna kartor mot endast en förlorad. Rundskillnaden på 130, nästan 100 mer än serietvåan North, talar också sitt tydliga språk.

LÄS MER: Proffset tvingad till akuten – något lurade i hans öra

Här är lagen som gör upp i ECS

Grupp A

Astralis
Cloud9
Mibr
Mousesports

Grupp B

Ninjas in Pyjamas
North
Team Liquid
NRG

Torsdagens BO1-matcher:

16:00 Astralis mot Cloud9
17:30 Mousesports mot MIBR
19:00 NRG mot  NiP
20:30 Liquid mot North

För svensk del är hoppet dubbelt men inte lika guldskimrande som det danska. För Ninjas in Pyjamas, som misslyckades med att ta sig till ESL Pro League-finalerna, blir det här årets sisa chans för någon slags upprättelse. Samma sak gäller för Robin ”Flusha” Rönnquist och Maikil ”Golden” Selim i Cloud9.

LÄS MER: HLTV-profilen dömer ut online-ligor i CS: ”Dags att dö ut snart”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset