Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) ska ha umgåtts med representanter från islamistiska Milli Görüs flera gånger, enligt SVT Nyheter.
Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) ska ha umgåtts med representanter från islamistiska Milli Görüs flera gånger, enligt SVT Nyheter.

Tidigare har det framkommit att bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) varit på samma middag som högerextrema Grå vargarna. SVT Nyheter avslöjar att Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) har träffat representanter för den islamistiska organisationen Mili Görüs vid flera tillfällen.

I dag riktas stark kritik mot bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) för att han syntes på samma middag som representanter från högerextrema organisationen Grå vargarna och Barbaros Leylani.

Bland middagsgästerna på den uppmärksammade middagen fanns också företrädare för Milli Görüs. En islamistisk organisation på långt ut på högerkanten.

Enligt SVT Nyheter har Kaplan träffat företrädare från organistationen flera gånger. Bland annat på en middag 2013 då han träffade Milli Görüs svenska ordförande Yavuz Selim Celik.

– Det här är en del av det turkiska civilsamhället. Så länge organisationerna inte är våldsbejakande på något sätt så är det något jag får ta ställning till varje gång, säger Mehmet Kaplan till SVT Nyheter.

Han säger också att han svårt att förstå organisationens politik, då han ser den som högerinriktad.  

Men enligt SVT Nyheter finns ett inspelat tal av Kaplan på ett evenemang som Milli Görüs och där hörs han tacka organisationen i slutet av en koranläsningstävling.

– Vi måste verkligen tacka de som ligger bakom ett sådant här fint evenemang. De förtjänar verkligen ett tack, sade Mehmet Kaplan då.

►LÄS MER:  Här äter Mehmet Kaplan middag med högerextrema Grå vargarna

Tidigare i dag berättades det att Mehmet Kaplan i juni förra året syntes på samma middag som ledaren för den högerextrema organisationen Grå vargarna, Ilhan Senturk.

På middagen fanns också Barbaros Leylani, vice ordförande i Turkiska Riksförbundet som nyligen fått avgå efter att han ropat ut över Sergels torg att armenier är hundar och att blodet ska flyta. Nu kritiserar både statsminister Stefan Läfven och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke att Kaplan inte haft bättre koll på vilka han äter middag med.

►LÄS MER: Löfven reagerar på Kaplans middag

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Kaplan-krisen