Anna Kinberg Batra ska enligt Aftonbladets källor vara öppen för att försöka fälla regeringen.
Anna Kinberg Batra ska enligt Aftonbladets källor vara öppen för att försöka fälla regeringen.

M-ledaren Anna Kinberg Batra är öppen för att fälla regeringen, enligt uppgift till Aftonbladet. ”Stefan Löfvens klavertramp har gått för långt på flera områden”, säger källan enligt tidningen.

Från många håll inom Moderaterna har trycket ökat på Anna Kinberg Batra om att försöka fälla regeringen. Enligt Aftonbladet, som har pratat med en ”central M-källa”, ska M-ledaren vara redo att gå fram med en gemensam Alliansbudget. Med SD:s stöd skulle det resultera i en regeringskris – och möjligtvis ett nyval.

►LÄS MER: Åkesson skickar mejlinviter till M-politiker: "jag vet att frustrationen är stor"

LÄS MER: Åkesson: SD och M får majoritet – nu skulle vi kunna styra landet

– Anna Kinberg Batra är öppen för att fälla regeringen. Stefan Löfvens klavertramp har gått för långt på flera områden. Läget är så illa nu och samtidigt finns det en majoritet i riksdagen som är emot många av regeringens förslag. Men SD ska inte sitta med i en regering och inte vara med i några förhandlingar, säger M-källan enligt Aftonbladet.

Anna Kinberg Batra har dock inte sagt något som stödjer uppgiften. Enligt källan ska det vara av hänsyn till Alliansen. Varken Centerpartiets Annie Lööf eller Liberalernas Jan Björklund vill nämligen regera med passivt stöd av Sverigedemokraterna.

LÄS MER: Statsvetaren: Inte omöjligt att SD och M bildar regering i framtiden

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik