Lena Wesströms döda kropp hittades drygt 100 meter från hennes hem i Örebro.
Lena Wesströms döda kropp hittades drygt 100 meter från hennes hem i Örebro.

Jakten på Lena Wesströms mördare fortsätter. Nu kan Metro berätta att den man som ska ha förhörts om hennes försvinnande, även anmäldes för ofredande av henne. Händelsen ska ha skett i november 2016, men Lena valde att dra tillbaka anmälan.

Polisen utreder mord på Lena Wesström, 45, i Örebro. Under tiden Lena var försvunnen var en person anhållen misstänkt för människorov. Det ska vara en man i 40-årsåldern, som efter att ha försatts på fri fot lämnade landet, enligt uppgifter till Metro.

I början av förra året upprättades en anmälan om misshandel av Lena Wesström. Det ska handla om samme man.

LÄS MER: Kvinna ville sälja soffa – kidnappades i säck och dumpades i skogen

Och nu kan Metro berätta att Lena Wesström anmälde mannen för ofredande i början av november 2016, enligt dokument.

Utredningen leddes av kommissarie Mikael Nyqvist, som inte vill berätta konkret vad det misstänkta ofredandet ska ha bestått av. Men han säger:

– Målsäganden anmälde ofredande, men ville sedan inte medverka. Jag lade ner förundersökningen den 17 november 2016 med motiveringen att målsäganden återkallat sin åtalsangivelse.

Ofredanden som sker på allmän plats faller under så kallat allmänt åtal, men det ser annorlunda ut om brottet begås i exempelvis en privat bostad, enligt Mikael Nyqvist.

– Det är ganska vanligt att anmälare, när man förklarar vad det innebär och att det kommer dras till rättegång, drar tillbaka anmälan och inte vill medverka längre, säger han.

LÄS MER: Misstänkte kidnapparen Alexander Camara gripen

Vad gäller den misstänkte misshandeln i januari förra året ska mannen ha tagit ett hårt grepp om Lena och medan hon satt fast ska han ha ”gnuggat knogarna ovanpå hennes huvud så att smärta uppstod”, enligt anmälan.

I det fallet lades förundersökningen ner av åklagare, bland annat på grund av att ”uppgifterna om vad som ska hänt skiljer sig delvis åt”.

Lena anmäldes försvunnen under förra tisdagen, och redan under onsdagen kunde Metro berätta att polisen utredde misstänkt människorov. Under lördagen hittades hon död bara drygt 100 meter från sin bostad i området Hjärsta.

Jakten på hennes misstänkte mördare fortsätter, och under torsdagen meddelade polisen i Örebro att det inte finns någon ny information att lämna i ärendet.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset