Kristofer Hivju ersätter Mikael Persbrandt som Martin Becks andraman, skriver Aftonbladet. Men Gunvald Larsson kommer inte tillbaka.

Metro skrev på onsdagen att Mikael Persbrandt inte kommer att vara med i de fyra nya Beck-filmer som ännu inte spelats in.

Varför Persbrandt stryks ur den folkkära filmserien handlar enligt stjärnans officiella Facebooksida om att han vill satsa på sin internationella karriär.

"Han har ett antal spännande projekt som han håller på att filma. Själv är Mikael ödmjukt tacksam för den tid som har varit med Beck, han vill tacka alla fans av filmerna och den respons som har varit för hans roll som Gunvald. Han vill också tac ka alla som har varit inblandande i alla dessa Beck-filmer", skriver agenten Lesa Kirk.

Nöjesbladet rapporterar att Mikael Persbrandt kommer att ersättas av norska Kristofer Hivju, som tidigare gjort sig kände för rollen som Tormund Giantsbane i hyllade Game of thrones.

– Jag är jätteglad över det här. Jag har varit ett Beck-fan länge så det var självklart att tacka ja när det gick att lösa schemamässigt. Jag har spelat många farliga män så jag tycker det är väldigt roligt att få spela polis, säger Kristofer Hijvu till Nöjesbladet.

Kristofer Hivju kommer dock inte att ta över rollen som Mikael Persbrandts burduse Gunvald Larsson, utan kommer istället att spela den nyskrivna karaktären Steinar Hovland som tar över rollen som huvudrollen Martin Becks närmaste man och sidekick.

Vad som väntar i framtiden för Gunvald Larsson är ännu okänt. Det får tittarna först reda på när den femte filmen i serien släppts i januari 2016.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset