En israelisk soldat vid Golanhöjderna.
En israelisk soldat vid Golanhöjderna.

Israel uppger att iranska styrkor ska ha avfyrat robotar mot israeliska mål i Golanhöjderna. Attacken avvärjdes och ingen ska ha skadats, skriver Israels försvarsmakt på Twitter.

Israel bekräftar att de svarat med en missilattack mot iranska militära mål i Syrien, skriver landets försvarsmakt på Twitter. Ett tiotal mål ska ha träffats.

Enligt den israeliska armén avfyrade Iran omkring 20 robotar under natten mot torsdag. Robotarnas mål ska ha varit de israeliska posteringarna i Golanhöjderna. Flera robotar stoppades av israeliska luftvärnsrobotar men ett antal mål ska ha träffats.

LÄS MER: Trump ger besked om Iranavtalet – så kan det påverka Europa

Bekräftas den iranska attacken innebär det att det är första gången som landet avfyrat robotar direkt mot israeliska trupper i Golanhöjderna, rapporterar The Guardian.

Enligt nyhetsbyrån Reuters var det den iranske generalen Qasem Soleimani som beordrade den robotattacken.

Den israeliska militärens talesperson Jonathan Conricus säger att Israel ser allvarligt på händelsen, skriver AP.

Efter den amerikanska presidenten Donald Trumps besked om att USA drar sig ur kärnvapensavtalet med Iran har beredskapen i Israel höjts och landet har förberett skyddsrum för de invånare som befinner sig i Golanhöjderna.

LÄS MER: Obama om Trumps Iranbeslut: ”Ett allvarligt misstag”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Iran israel