Just den här uppgiften har jag inte möjlighet att kommentera, säger Margareta Thorgren, Hovets informationschef, till SvD.
Just den här uppgiften har jag inte möjlighet att kommentera, säger Margareta Thorgren, Hovets informationschef, till SvD.

Under en sammankomst i Akademiens villa Bergsgården på Djurgården ska kulturprofilen lagt handen på kronprinsessans rumpa, enligt källor till Svenska Dagbladet.

Tre vittnen ska ha sett händelsen utspela sig, enligt SvD. Men Hovets informationschef, Margareta Thorgren, kan varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

– Kungafamiljen står bakom metoo-initiativet. Just den här uppgiften har jag inte möjlighet att kommentera, säger Margareta Thorgren till SvD.

LÄS MER: Delar av förundersökningen mot ”Kulturprofilen” läggs ner

Horace Engdahl, under tiden han var Svenska Akademiens ständige sekreterare, ska även ha haft i uppdrag att se till att kronprinsessan inte hamnade ensam med kulturprofilen på mottagningen efter Akademiens högtidssammankomst i december 2006, enligt SvD:s källor.

LÄS MER: Matilda Gustavsson prisas – så gick det till när hon avslöjade ”Kulturprofilen”

Kulturprofilens advokat har kommenterat uppgifterna.

”Min klient förnekar bestämt det som påstås och menar att detta endast är illvilliga rykten med ett enda syfte; att svärta ner och skada honom”, skriver han till SvD.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset