Mannen som på fredagen greps misstänkt för det uppmärksammade överfallet i Gamla Stan skröt om dådet, enligt Aftonbladet som hänvisar till en källa med god insyn.

POLISEN
Uppgifter: Mannen skröt om överfallet på mamman i t-banan

Det var den 5 januari som en man försökte stjäla ur en äldre kvinnas väska på väg upp på perrongen i Gamla Stans t-bana i Stockholm. En mamma med två barn konfronterar mannen. Han svarar då med att sparka och slå kvinnan framför hennes barn innan han spottar henne i ansiktet. 

Tre dagar senare greps mannen misstänkt för andra brott; våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och olaga intrång. Efter att videon från övervakningskameran spridits kunde mannen också snabbt kopplas till överfallet i t-banan. 

► LÄS MER: Han slog och spottade på mamman – nu är misstänkt gripen

Enligt Aftonbladets uppgifter ska mannen, som är tunisisk medborgare, ha visat videon för andra personer på Migrationsverkets förvar i Märsta.  Det där är jag”, ska han bland annat ha sagt.

Mannen beskrivs som en 21-åring som är välkänd av svenska myndigheter sedan flera år tillbaka och med ett dokumenterat våldsamt beteende som gjort att han hållits avskild från andra personer på Migrationsverkets förvar.

Polisen uppger bara att de har anhållit en man misstänkt för överfallet i Gamla Stans t-bana, men verkar säkra på att de fångat rätt person.

”Sådär! Den misstänkte från tunnelbanan som betedde sig som en ynkrygg, som slog och misshandlade en mamma framför barnen. Är numera gripen!”, skrev poliserna bakom Twitterkontot YB Södermalm på fredagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott