Några av lagen som kommer att delta i Overwatch League.
Några av lagen som kommer att delta i Overwatch League.

Minimumlönerna är redan kända, men nu kommer uppgifter om betydligt högre summor för spelarna i Overwatch League.

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv här!

Löner inom esporten är ofta ett känsligt ämne och inget som varken organisationer eller spelare själv gärna pratar om.

Inför starten av Overwatch League har det dock sipprat ut lite information genom fogarna. Enligt Slingshotesports.com som citerar en koreansk esportsajt ska snittlönen för spelare i ligan ligga någonstans mellan 700 000–1 000 000 kronor per år.

LÄS MER: Udda namnvalet för svenskens Overwatch-lag

Informationen baseras på uppgifter från anonyma källor med insikt i lagen som spelade försäsongen, men officiellt är den enda fingervisningen att minimilönen för spelare är 430 000 kronor per år.

LÄS MER: 5 gånger ett handslag vunnit över esportstjärnorna

Tidigare har det också rapporterats om att NRG Esports, med investerare som Shaquille O’Neal och Jennifer Lopez, värvade 17-åriga Jay “sinatraa” Won med en årslön på hela 1,3 miljoner. Organisationen har sedan dess tagit namnet San Francisco Shock och rymmer även den svenska spelaren André ”iddqd” Dahlström.

Den 31 oktober är sista dagen när lagen kan låsa in sina uppställningar inför Overwatch League som startar i januari nästa år.

LÄS MER: Dubbel svensksuccé i Overwatch contenders

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset