Polisen spårade den misstänkte med hjälp av övervakningsbilder från ett misstänkt bombdåd under tisdagen.
Polisen spårade den misstänkte med hjälp av övervakningsbilder från ett misstänkt bombdåd under tisdagen.

En 24-årig man som misstänks för en rad bombdåd i amerikanska Austin är död, rapporterar amerikanska medier. Mannen ska ha sprängt sig själv till döds när polisen närmade sig. Nu varnar polisen för att sprängladdningar fortfarande kan vara i omlopp.

Sent i natt lokal tid omringade polisen misstänkte vid ett hotell i Williamson County strax norr om Austin, rapporterar den lokala tv-stationen KVUE. Men medan polisen väntade på att överraska mannen körde han därifrån med polisen efter sig.

Bilen hamnade i ett dike och när en insatsstyrka närmade sig utlöste mannen en sprängladdning och dog i explosionen. Det uppger Austins polischef Brian Manley vid en presskonferens.

En polis slogs omkull i detonationen och ådrog sig lindriga skador, en annan avlossade sitt vapen mot bilen.

KVUE uppger att polisen identifierade den misstänkte seriebombaren på tisdagskvällen med hjälp av övervakningsbilder från en av budfirman Fedex terminaler, där en av explosionerna inträffade tidigare under dagen. Hans mobiltrafik ska sedan ha lett polisen till hotellet där han befann sig.

LÄS MER: Polisens misstanke: Seriebombare bakom flera explosioner i Texas

Polisen uppger att den misstänkte är en vit 24-årig man, men vill ännu inte uttala sig eventuella motiv eller om han misstänks ha haft några medbrottslingar. Enligt polischefen kan det fortfarande finnas sprängladdningar i omlopp och han uppmanar Austins invånare att inte öppna okända försändelser.

Två personer har dödats och sex skadats i en rad explosioner med brevbomber i Austin sedan i början av mars, och polisen misstänker att det dåden är sammankopplade.

De första tre dåden utfördes med brevbomber som lämnades utanför hus. I dessa dödades två män, däribland en 17-årig pojke, och en äldre kvinna skadades svårt.

Explosionerna har främst drabbat svarta och latinamerikaner, vilket har lett till misstankar om att dåden kan ha haft rasistiska motiv.

LÄS MER: En skadad efter ytterligare en explosion i Texas – jakten på seriebombare fortsätter

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset