Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och den amerikanska presidenten Donald Trump vid mötet i Singapore tidigare i sommar.
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och den amerikanska presidenten Donald Trump vid mötet i Singapore tidigare i sommar.

Den amerikanska underrättelsetjänsten tror att Nordkorea har ökat sin produktion av bränsle till kärnvapen, rapporterar NBC News.

Nordkorea kan ha börjat gömma tillverkningen av kärnvapenbränsle de senaste månaderna medan Nordkoreas ledare Kim Jong-Un förhandlar USA, rapporterar NBC News som hänvisar till flera källor inom den amerikanska underrättelsetjänsten.

– Arbetet med att lura oss när det gäller antalet anläggningar, antalet vapen, antalet robotar, pågår. Vi håller uppsikt, säger en av källorna till NBC.

LÄS MER: Här skakar Trump och Kim Jong-Un hand – därför möts de

Flera av källorna säger att underrättelsetjänsten är säkra på att Nordkorea har hemliga kärnvapenanläggningar.

– Även om Nordkorea har upphört med sina robot- och kärnvapentest så finns det inga bevis på att de har minskat sina lager eller att de har upphört med produktionen. Det finns entydiga bevis för att de försöker lura USA, säger en källa till NBC News.

Har inte levererat

Uppgifterna går emot den amerikanska presidenten Donald Trumps uttalande om att Nordkorea inte längre är ett kärnvapenhot. Hittills har Nordkorea inte levererat några av de löften om nedrustning som Trump påstår sig ha fått av Kim Jong-Un.

Samtidigt har USA sagt att de inte kommer hålla en planerad militärövning med Sydkorea i augusti.

LÄS MER: Hon flydde från Nordkorea – nu hyllar hon Trumps hårda ton mot Kim Jong-Un

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset