Fettklumpen i South Banks uppskattas väga mer än 130 ton.
Fettklumpen i South Banks uppskattas väga mer än 130 ton.

London har problem med flera fettansamlingar i stadens kloaksystem. Nu har en av fettklumparna analyserats. Svaret: berget är fullt av dödliga bakterier.

Bakterierna som hittats i fettklumpen ska vara antibiotikaresistenta och kan orsaka sjukdomar som listeriainfektion, campylobacterinfektion och E coli-infektion– tre potentiellt dödliga sjukdomar.

LÄS MER: Fettklump blir museiföremål: ”Det är en hemsk lukt”

Enligt The Guardian är analysen utförd av Channel 4 och det brittiska vattenbolaget Thames Water. Tidningen skriver att klumpen ligger under gatorna i South Bank i centrala London.

Bakterierna ska inte bara vara farliga för de som arbetar med att få bort fettklumpen utan även för allmänheten. Risken finns att det blir stopp i avloppet och att vatten, smittat med dessa bakterier, kan komma in i människors hem.

Analysen visar att klumpen består till 90 procent av matfett. Höga halter av droger som MDMA och förbjudna träningspreparat har också hittats under analysen av klumpen.

Tidigare i höstas hittades en liknande fettklump i Whitechapel i London. Enligt The Guardian ska den väga runt 130 ton och vara 250 meter långt. Klumpen i South Bank ska vara ännu större.

LÄS MER: Är det verkligen så farligt att spola ner skräp i toan?

Enligt The Guardian kostar arbetet med att få bort fettklumpar från det brittiska avloppssystemet cirka 80 miljoner pund per år.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset