Storbritanniens premiärminister Theresa May har kallat till ett ministermöte i London för att diskutera en militär insats mot Syrien tillsammans med USA och Frankrike.
Storbritanniens premiärminister Theresa May har kallat till ett ministermöte i London för att diskutera en militär insats mot Syrien tillsammans med USA och Frankrike.

Storbritanniens premiärminister Theresa May har kallat till ett extrainsatt möte under torsdagen för att diskutera en militär insats mot mål i Syrien, uppger brittiska medier.

Storbritanniens premiärminister Theresa May har kallat till ett ministermöte i London för att diskutera en militär insats mot Syrien tillsammans med USA och Frankrike, skriver The Independent.

Den militära insatsen kommer som ett svar på den misstänkta kemvapenattacken mot Douma, där minst 42 personer miste livet. Syriens regim med president Bashar al–Assad i spetsen, beskylls av väst för att ligga bakom attacken, och både USA och Frankrike har varnat för att gå in militärt som ett svar på handlingen.

LÄS MER: Expert om Trump: Retoriken värre än under kalla kriget

Theresa May uppges nu ha kallat till ett extrainsatt möte för att få ett godkännande av sina ministrar gällande en militär insats mot misstänkta kemvapenanläggningar i Syrien. Enligt The Daily Telegraph har Theresa May redan beordrat brittiska ubåtar att placera sig inom missilavstånd från syriska måltavlor för att göra sig redo för en attack, som enligt uppgifter till tidningen skulle kunna ske redan i kväll.

Sedan tidigare har både USA och Frankrike sagt att de inte utesluter att sätta in militära medel mot Syrien. Så sent som i går Twittrade Donald Trump att missiler kan komma att sättas in, och att Ryssland, som strider på Assads sida i Syrien, bör undvika inblandning.

”Ryssland lovar att skjuta ned alla missiler som avfyras mot Syrien. Gör er redo Ryssland, för de kommer att komma, bra, nya och ”smarta”! Ni borde inte vara partners med ett gas-dödande djur som dödar människor och njuter av det”, skrev presidenten på Twitter.

LÄS MER: LÄS MER: Syrienexperten: ”Så kan vi förstå bombningarna av Ghouta”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset