Tidigare har Sverige setts som ett alternativ för det kommande mötet mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Nu skriver flera källor att det troligare kommer att hållas i Singapore eller Mongoliet.

Listan över möjliga länder som mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un kan hållas i, har nu skalats ner till två alternativ. Det berättade USA:s president Donald Trump vid ett möte med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under fredagen, rapporterar CNN.

LÄS MER: Historiskt möte mellan Kim och Moon – gick hand i hand över gränsen

De två parterna har inte slutgiltigt bestämt var toppmötet ska hållas än, men enligt två källor till CNN lutar USA:s ledning mot att mötet bör hållas i Singapore. Även Mongoliet ses som ett alternativ, men betraktas som mindre idealiskt eftersom det är mer avlägset.

Ett tidigare alternativ har varit att hålla mötet i ett europeiskt land. Sverige togs då upp som ett alternativ. Men på grund av svårigheter för Kim Jong-Un att ta sig till Europa har det alternativet nu avfärdats. Även Kina och Koreahalvön har uteslutits, då de inte skulle framstå som neutrala platser för mötet.

LÄS MER: Experten om Kim och Moons nya avtal: ”Nu krävs mer än bara ord”

Mötet planeras att infalla i juni i år.

Donald Trump har inför mötet riktat kritik mot tidigare presidenter när det kommer till relationen med Nordkorea.

”Förhoppningsvis kommer vi att göra en överenskommelse. Om vi inte gör det så är det okej. Men Förenta staterna har i det förflutna spelats som en fiol”, har Trump sagt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset