Zlatan Ibrahimovic tackade för sig i landslaget efter EM-matchen mot Belgien i somras. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic tackade för sig i landslaget efter EM-matchen mot Belgien i somras. Arkivbild.

Zlatan Ibrahimovic, Kim Källström och Andreas Isaksson – som alla nyligen slutat i landslaget – kommer till Fotbollsgalan den 21 november för att ta emot hederspriser för sina insatser för svensk fotboll, enligt uppgifter till Expressen.

Fotbollförbundet vill inte bekräfta uppgifterna om att landslagsveteranerna kommer till Globen-galan.

– Vi håller på och jobbar med hela programmet och vi har inga gäster definitivt klara och programmet är inte spikat, säger generalsekreteraren i fotbollförbundet, Håkan Sjöstrand, till TT.

Han säger i alla fall att stjärntrion ska hyllas.

– Det är ett antal personer som gjort sina sista framträdanden i herrlandslaget. Det är självklart något som finns med när vi tänker på hur vi ska göra årets Fotbollsgala, säger Sjöstrand.

– Själva syftet med galan är att vi vill uppmärksamma och manifestera de största och finaste framgångarna i svensk fotboll. Självklart ska vi uppmärksamma damlandslagets OS-silver och naturligtvis våra svenska mästare på herr- och damsidan.

Stjärnspelarna är även nominerade i kategorierna för respektive position, Andreas Isaksson som Årets målvakt, Kim Källström som Årets mittfältare och Zlatan Ibrahimovic som Årets anfallare.

Ibrahimovic kan även vinna Guldbollen, som Sveriges bästa fotbollsspelare, för elfte gången i följd.

Kim Källström spelade 131 landskamper, Andreas Isaksson 133. Zlatan Ibrahimovic är tidernas bäste målskytt i landslaget med 62 mål på 116 matcher.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset