Ludvig "Brollan" Brolin är Sveriges yngsta Counter strike-spelare i toppskiktet. I helgen kämpar han och laget Godsent för att ta hem titeln under Dreamhack Open i Jönköping.
Ludvig "Brollan" Brolin är Sveriges yngsta Counter strike-spelare i toppskiktet. I helgen kämpar han och laget Godsent för att ta hem titeln under Dreamhack Open i Jönköping.

Det kommer bli en benhård kamp om Counter strike-titeln på Dreamhack. Svenskhoppet Godsent lottades i samma grupp som favorittippade North och jokern AGO.

Det är ett par hungriga lag som står vid startlinjen vid Counter strike-turneringen Dreamhack Open i helgen.

Gambit som efter den chockartade major-vinsten i Krakow har haft svårt att hitta upp i samma nivå. AGO som är Polens just nu bästa lag och som mycket väl kan bli en joker i turneringen. Optic vars danska trupp inte hunnit visa upp sina bästa sidor än. Renegades som sett starkare ut än på länge. North som vann Dreamhack Open i Tours men vars form är en bergochdalbana.

LÄS MER: Fina hyllningen till bortgångne Astralis-supportern under ECS

För svensk del ligger allt hopp hos Godsent som har både North och AGO i sin grupp. Det bäddar för att det kan bli en riktig nagelbitare vilka två lag som tar sig till semifinal i grupp a.

Danskarna är favoriter

Svenskarna spelar sin första gruppspelsmatch mot polackerna i AGO. Ett motstånd som under 2018 inneburit övervägande vinster för Godsent i tidigare möten. Men AGO visade upp en fin form under Starseries för två veckor sedan och om den formen håller i sig blir det svettigt för den svenska femman.

Favoriter att vinna turneringen är danskarna i North som visserligen har haft en vacklande form, men som även utanför form borde kunna hävda sig i konkurrensen.

LÄS MER: Metro Esport teamar upp med Dreamhack för sommarens lan-fest

Här är lagen i Dreamhack Open

Grupp A
Godsent
North
AGO
The Imperial

Grupp B
Optic
Renegades
Complexity
Gambit

Så blir första matcherna i gruppspelet

Lördag 16 juni
12:00
North – Imperial (grupp a)
13:30 Renegades – Complexity (grupp b)
15:00 Godsent – AGO (grupp a)
16:30 Gambit – Optic (gruppb)

Sedan den här artikeln publicerades har det offentliggjorts att Red Reserve köper upp hela Godsents nuvarande trupp. Läs mer om det här!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset