Malmö Live konserthus har konserter som du kan köpa biljett till billigare.
Malmö Live konserthus har konserter som du kan köpa biljett till billigare.

På black friday finns det mer än teknik och kläder att konsumera. Det finns kultur också. Här är fyra tips.

Få kan ha missat att black friday är idag. Black friday kommer från USA men har sen några år tillbaka tagit fäste här i Sverige också, och går ut på att butiker har specialpriser under hela dagen. I tider där varken miljö eller människor mår särskilt bra kan det vara värt att ta sig en funderare på hur och vad man väljer att konsumera. En trevlig sak med black friday är att initiativ kommer fram och att det blir lite billigare att gå på konserter och föreställningar:
Kulturbolaget
Bergsgatan 18, Malmö
KB har funnits sen nästan alltid (egentligen sen 1982) och är en klassisk konsertlokal och klubb. Under 24 timmar erbjuder de bra rabatter på en massa konsertbiljetter. Antalet rabatterade biljetter som släpps till respektive evenemang är begränsat så det gäller att vara på tårna när biljetterna släpps.

LÄS MER: Här är bästa ölhaken i Malmö

Malmö Live konserthus
Dag Hammarskjölds Torg 4, 211 18 Malmö
Malmö Live har sen öppningen för ett par år sen haft massor av konserter i sin väldigt vackra sal. Under black friday passar de på att erbjuda biljetter till en rad olika konserter bland annat Mikael Wiehes ”Har du sett världen” och Nyårskonserten.

Malmö Opera
Östra Rönneholmsvägen 20, 211 47 Malmö
Malmö Opera är en av stadens vackraste platser men det är nog rätt många malmöiter som inte varit där. På Malmö Opera kan man se både musikaler och operaföreställningar och under black friday erbjuder de generösa rabatter på upp till 60%.

Köp konst mot barnsexhandel
Nobelvägen 121, SE-214 39 Malmö
Om du ändå känner dig sugen på att konsumera sånt du kan ta på så ställer Östra Grevies grafisk designstudenter ut och säljer verk till förmån för Musikhjälpen, som i år samlar in pengar som går till kampen mot barnsexhandel. Öppet fredag 24 november kl. 18 – 22 och lördag 25 november kl. 12-16.

LÄS MER: Här är Malmös bästa karaokeställen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset