Ett stort antal ungdomar kastade sten och satte eld på bilar i Östberga i södra Stockholm på torsdagskvällen. Minst 20 bilar vandaliserades, uppger polisen.

Polisen och räddningstjänst har varit på plats med flera patruller under torsdagskvällen. Det första larmet kom in till polisen klockan 20.50.

– De första uppgifterna handlade om krossade rutor. Sedan har minst 20 bilar vandaliserats, säger John Larsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen kommunikationscentral.

Åtminstone två-tre bilar sattes i brand. Räddningstjänsten hade vid 22.40 lyckats släcka alla bränder och situationen hade enligt polisen lugnat ner sig något. Upploppet tycks inte har riktat sig mot polis och brandmän.

– Det har inte varit något våld riktat mot dem, säger John Larsson. 

Enligt vittnen som Aftonbladet talat med ska gärningsmännen även ha kastat sten på bussar och en skola. De ska ha varit maskerade och burit svarta kläder.  

– Det handlar om ett 20-tal ungdomar som varit inblandade. Vi har inte lyckats gripa någon av dem ännu, men vi har flera vittnesuppgifter att gå på, säger Mats Almquist på Stockholmspolisen till Metro strax före midnatt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset