När Eskilstuna-Kuriren började ställa frågor om kommentarerna till bilden på Facebook-gruppen Brottsplats Eskilstuna så tog administratörerna ner den.
När Eskilstuna-Kuriren började ställa frågor om kommentarerna till bilden på Facebook-gruppen Brottsplats Eskilstuna så tog administratörerna ner den.

Boende i Eskilstuna har rasat i kommentarsfältet till en bild på ett tiggarläger och bland de hundratals hatiska inläggen fanns uppmaningar till våld, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Fotot, som nu tagits ner, föreställde ett läger vid en av broarna över E20 i Eskilstuna. I kommentarsfältet i Facebook-gruppen Brottsplats Eskilstuna med över 11 000 medlemmar dök det upp hundratals hatiska kommentarer och flera förslag till hur man skulle gå till angrepp mot de som bodde i lägret.

"Dags för oss att ta saken i egna händer å köra ut svinen", skrev en. "Ut med packet", skriver andra.

En butikschef på ett lokalt varuhus jämför tiggarna med kackerlackor, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Någon förespråkade att knuffa ner EU-migranternas bilar i ån.

Att sätta eld på lägret verkar inte vara något som skribenterna i tråden drar sig för.

"Ett par fina bengaler och knallskott på det", skriver en 33-åring som enligt Eskilstuna-Kuriren är medlem i Nationell framtid, en nybildad gruppering som vuxit fram ur det splittrade nazistpartiet Svenskarnas parti.

Flera andra organiserade högerextrema fanns bland de som eldade på den hätska stämningen.

Kommunalrådet Jimmy Jansson (S) reagerar starkt på uppgifterna:

– Herregud! Det här har gått överstyr. Det rör sig ju om människor som inte är riktigt friska, säger Jimmy Jansson till Eskilstuna-Kuriren.

En av de som sköter sidan är SD-politikern Annika Lillsjö. På torsdagen avgick hon som admin på Facebook-sidan och senare meddelade även gruppens grundare att man kommer att avveckla forumet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott