IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.
IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

IFK Göteborg presenterade Sebastian Ohlsson innan säsongen var färdigspelad.Då meddelade Örgryte att Ohlsson inte spelar den sista matchen i superettan.Vilket får Ljungskile att gå i taket.

Det är infekterat mellan Örgryte och IFK Göteborg. Anledningen är att Sebastian Ohlsson, som hade ett utgående kontrakt med Öis, har skrivit på för IFK Göteborg – och även presenterats för sin nya klubb, innan hans gamla spelat färdigt.

Efter att övergången blev officiell meddelade Örgryte att Ohlsson inte kommer att spela den sista omgången i superettan på lördag, och inte heller avtackas för sina 100 matcher i klubben.

"Vi fick besked några timmar före presskonferensen och hade ingen möjlighet att agera. Vi anser att man kunde ha väntat en vecka tills serien var färdigspelad och presenterat Sebastian då. Hela situationen är djupt olycklig och vi har nu tillsammans enats om att Sebastian inte spelar för ÖIS på lördag", säger Örgrytes ordförande Joacim Nordh i ett uttalande på klubbens webbplats.

"Totalt fräckt"

IFK Göteborg slår dock ifrån sig kritiken.

– Det är den största jävla lögnen! Jag blir så jävla irriterad och jag fattar inte hur de kan skylla på oss, säger Blåvitts sportchef Mats Gren till Göteborgs-Posten.

– Sebastian gjorde läkarundersökningen hos oss vid 12 i måndags och sedan skrev han på kontraktet. Sedan ringde jag Pierre Edström (klubbdirektör i Öis) någonstans kring halv tre på eftermiddagen. Jag berättade att Sebastian bestämt sig och att vi ville presentera honom i samband med matchen. Pierre tackade för informationen och sa att det är inga problem alls. Och så kommer de nu och säger att de inte informerats? Är det vårt fel att deras internkommunikation inte fungerar? Jag tycker det är totalt fräckt att skylla på oss, fortsätter Gren, som även förtydligar att spelaren inte hade presenterats om Öis inte redan säkrat sitt kontrakt i superettan.

– Vi vill absolut inte göra något som kan skada dem, säger Gren.

Ljungskile rasar

Men historien slutar inte där. Att målfarlige Sebastian Ohlsson inte kommer att spela för Örgryte rör upp känslor även hos Ljungskile, som kämpar för nytt kontrakt. Laget ligger just nu på nedflyttningsplats och behöver förutom att vinna sin match, även hjälp av Örgryte, som möter Ljungskiles bottenkonkurrent Assyriska i sista omgången.

– Det känns väldigt surt, vi behöver all hjälp vi kan få, säger Ljungskiles klubbchef Hannes Stiller till GT.

– Det är jäkligt olyckligt. Man vet ju inte hur mycket det betyder, men han är en av deras bästa spelare. Han hade kunnat bidra med mycket. Allt det här verkar vara en soppa, kommunikationen verkar ha brustit.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset