Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild.

Under lördagen uppgav polisen i Uppsala att de mottagit hot riktade mot den polisiära verksamheten. Polisen har nu gått in i stabsläge och utreder det hela som en särskild händelse.

– Det är inte ovanligt att polisverksamheten mottar olika former av hot, men den här gången har hoten varit av sådan typ vi inte kunnat avfärda dem utan varit tvungna att vidta andra åtgärder, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

LÄS MER: Metro avslöjar: Ny jättehärva – säkerhetsmiss hos Swedbank möjliggjorde penningtvätt på kasino

Polisen har därför gått upp i stabsläge och på söndagsförmiddagen uppger polisen att det ännu inte finns någon prognos för hur länge stabsläget ska gälla.

Enligt polisen har man gjort bedömningen att man hanterar hotet bäst genom att inte säga för mycket om det.

Du pratar om dem som om det handlar om flera hot?

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera, säger Daniel Wikdahl.

Han vill inte inte ge några konkreta uppgifter om vad hotet eller hoten består av, hur dessa mottagits eller vilka åtgärder som polisen nu vidtagit.

LÄS MER: Grova brott i småstäder ökar: Handlar om copycats och kriminella hubbar

Utreds som särskild händelse

Det hela utreds som en särskild händelse, och enligt DN finns det i dagsläget ingenting som tyder på att hotet ska ha kopplingar till något annat.

En särskild händelse betyder bland annat att polisen har rätt att begära in de resurser som man anser sig behöva.

– Man kan säga att det är som att ta en genväg förbi den vanliga hierarkin som finns inom myndigheten och på så sätt få tillgång till allt man behöver, säger Daneil Wikdahl.

Polisen har inga uppmaningar till allmänheten och polisen håller öppet enligt ordinarie tider tills vidare.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset