John "TotalBiscuit" Bain som gäst i H3 podcast i april.
John "TotalBiscuit" Bain som gäst i H3 podcast i april.

Youtubern, spelkritikern och Starcraft 2-profilen John "TotalBiscuit" Bain är död. Det meddelades via Bains officiella Twitterkonto natten till fredag svensk tid.

John ”TotalBiscuit” Bain gjorde sig ett namn i Starcraft-scenen och har bland annat kommenterat Assembly på Dreamhack. Han har även varit streamer och drev en Youtubekanal med spelrecensioner som har 2,2 miljoner följare där han också har gjort videor om League of legends och Dota med mera.

Under 2014 offentliggjorde Bain att han hade drabbats av cancer i magen. Efter behandlingen såg det först ut som att allt hade gått bra men cancern kom tillbaka och hans tillstånd försämrades.

LÄS MER: Zlatan hakar på trenden – här dyker han upp i Fortnite-streamen

I april skrev han om sitt tillstånd i en post på Reddit. Då hade han precis fått reda på att han lever var i kritiskt skick.

”Jag börjar inse det faktum att jag inte har lång tid kvar och att det vid det här laget bokstavligt talat inte finns något jag kan göra åt det förutom att förmildra smärtorna och hålla vätskebalansen för att underlätta trycket på levern”, skrev han bland annat.

H3 podcast som publicerades i april berättade Bain också om hur det var att leva med sjukdomen.

LÄS MER: Silver Snipers sköt sig till vinst efter ruggig drömcomeback

För bara några dagar sedan Twittrade han ut försiktigt optimistiskt om sin tillvaro.

Under natten till fredag svensk tid meddelades att den omtyckte profilen hade avlidit i sviterna av sjukdomen. Efter beskedet har han bland annat hedrats under Overwatch League, profiler och fans.

LÄS MER: Svenska Elitserien ska ta fram Sveriges största CS:GO-talanger

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset