Namibia är ett spännande och lite okänt resmål med otroligt rikt djur- och naturliv. Här finns goda chanser att få se The big five.
Namibia är ett spännande och lite okänt resmål med otroligt rikt djur- och naturliv. Här finns goda chanser att få se The big five.

Söker du något nytt nu när det är dags att planera sommarsemestern? Vänd blicken neråt mot den afrikanska kontinenten och upptäck Namibia. The big five, Kalahari­ öknen och en magisk stjärnhimmel sätter den okända pärlan på turistkartan.

Namibia är himmelriket för turisten som inte vill behöva välja mellan äventyr och avkoppling. Här i landet som agerade skådeplats under inspelningen av ”Mad Max: Fury road” kan du varva strandhäng med safari, och ökenäventyr med Unesco-arvupplevelser.

Himbafolket lever i nordvästra Namibia.
Himbafolket lever i nordvästra Namibia.

Med en spektakulär och mångsidig natur och cirka 15 olika nationalparker – nästan halva landet består av naturreservat – är djurlivet stort och möjligheterna att få se the big five är goda. Många företag har specialiserat sig på guidade safariturer, och bor du i en så kallad lodge kommer du extra nära det vilda naturlivet.

LÄS MER: Sol, safari och stjärnor – här är 7 höjdpunkter du inte får missa i Namibia

Utöver det finns även jätteöknen Kalahari, en spektakulär visuell upplevelse som dessutom erbjuder sandboarding, paragliding, quad biking och ballongturer för den äventyrslystne. Är du astronom eller bara gillar en riktigt bra stjärnhimmel till poppisdrinken nummer ett i Namibia, Rock Shandy, så kolla in Sossusvlei. Här är nämligen himlen en av världens klaraste. Så oavsett om du söker äventyr och vacker natur eller bara längtar efter sol och bad är Namibia landet att besöka.

5 platser du inte ska missa i Namibia

 1. Kolmanskop.

  En gammal övergiven gruvort som numera är en sandfylld spökstad och en dröm för fotografen.
 2. Etosha National Park.

  Landets största nationalpark där du har fritt inträde med bil. Här kan du bland annat få syn på elefanter och lejon.
 3. Twyfelfontein.

  Ett område med mer än 2 500 år gamla hällristningar som berättar landets kanske äldsta historia.
 4. Swakopmund/Walvis Bay.

  Badsugen? Då är de här orterna värda ett besök med fina sandstränder för hela familjen.
 5. Stjärnhimlen.

  Främst i Sossusvlei är stjärnhimlen otroligt klar och har blivit en favorit bland astronomer från hela världen.

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset