Nio personer skadades och två greps i samband med en demonstration utanför Turkiets ambassad i Washington i tisdags. Detta skedde i samband med den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogans Vita huset-besök. USA fördömer nu våldet mot demonstranterna som man menar utförts av turkisk säkerhetspersonal.

Under tisdagen drabbade demonstranter och turkisk säkerhetspersonal samman utanför den turkiska ambassaden i Washington, som skedde i samband med den turkiska presidenten Recep Tayyip Erdogans besök i Vita huset.

LÄS MER: Så blev Erdogan mäktigast i Turkiet

Washington post rapporterar att runt 25 personer ska ha samlats utanför ambassaden för att protestera mot Erdogans politik. Turkisk säkerhetspersonal ska då ha gått fram, förbi amerikansk polis, och attackerat demonstranterna.

Enligt vittnet vid scenen till AFP ska den turkiska säkerhetspersonalen initierat våldet. Men våld ska även ha skett mellan demonstranter.

Video som spelats in vid scenen visar hur turkisk säkerhetspersonal i kostymer slår demonstranter och i ett fall sparkar en kvinna som ligger på marken.

Totalt 9 personer ska ha skadats och 2 personer ska ha gripits.

USA tar nu avstånd från våldet som ägt rum. Omni rapporterar att det amerikanska utrikesdepartementets talesperson Heather Nauert menar att man ska framfört sitt missnöje på det kraftfullaste av sätt.

– Våld är aldrig ett rimligt svar på yttrandefrihet, och vi stöder människors rätt att uttrycka sig fritt och rätten till att hålla fredliga demonstrationer överallt, säger hon enligt AFP.

LÄS MER: Erdogan på offensiven hemma hos Trump

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Turkiet Erdogan