Människor flydde från områden som kontrolleras av jihadiströrelsen IS i tisdags till säkerhet i SDF-kontrollerade områden utanför al-Raqqa.
Människor flydde från områden som kontrolleras av jihadiströrelsen IS i tisdags till säkerhet i SDF-kontrollerade områden utanför al-Raqqa.

En bombräd som den USA-ledda koalitionen genomförde har dödat 20 civila och skadat tiotals andra i en by utanför jihadiströrelsen IS:s starka fäste al-Raqqa, enligt Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

– Antalet dödsoffer har stigit till 20 civila, inklusive nio kvinnor och två barn, säger brittiskbaserade SOHR:s chef Rami Abdul Rahman.

Överste John Dorrian, talesman för den USA-ledda koalitionen, bekräftar efter en inledande granskning att bombningar har skett i området.

– Dock behövs mer specifik information för att slutgiltigt fastställa ansvar, säger han.

Bombräden ska ha utförts natten till onsdagen.

En talesman för den kurdisk-arabiska alliansen SDF avfärdar rapporteringen om civila offer.

– Det finns ingenting sådant, och alla sådana påståenden är IS-nyheter, säger Jihan Sheikh Ahmed.

SDF rapporterar att minst sex IS-krigare dödades under koalitionens bombräder mot byn al-Heisha, fyra mil norr om al-Raqqa.

I tisdags sade bybor till AFP att IS-krigare hade fört in tunga vapen i byn, när SDF-operationen började.

– De lät oss inte fara i väg. Vi var tvungna att fly genom att springa ut på fälten med våra barn och gamla människor. Vi lämnade allt bakom oss, sade 45-åriga Saada al-Abud.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset