På sin Facebooksida skriver USA:s ambassad i Sverige att man bekräftar att svensk polis utreder ett potentiellt terrorhot.

Under tisdagskvällen skrev USA:s ambassad i Sverige att man bekräftar att svensk polis aktivt undersöker ett potentiellt terorhot mot Sverige. "Amerikanska medborgare bör vara försiktiga när de befinner sig på offentliga platser eller använder sig av kollektivtrafik", skriver ambassaden. 

► LÄS MER:  Det här vet vi om det befarade terrorhotet mot Sverige


Det var tidigare under kunde flera medier rapportera om att Säpo och Nationella operativa avdelningen fått information om ett terrorhot mot Sverige. De höjde därför sin beredskap och har gått in i så kallat stabsläge där arbetet sker enligt förutbestämda rutiner med alla nyckelfunktioner samlade. 

Inga uppgifter om terrorhot kom dock att bekräftats från svenskt håll under tisdagen, och hotnivån i Sverige har inte höjts.

Enligt källor till Expressen ska informationen ha kommit från den irakiska säkerhetstjänsten, och tidningen uppger att 7 till 8 IS-terrorister kan ha tagit sig till Sverige för att utföra terrordåd i Stockholm.  Säpo har dock inte bekräftat de uppgifterna, men menat att det "kommit in information till oss som vi inte kunnat avfärda".

Enligt TT kan man heller inte bekräfta någon från irakiskt håll.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott