Christina Söderberg, 42, har tidigare studerat psykologi. Det tänker hon utnyttja i utmaningen med Nordnets aktieexpert. – Börsen är ju bara psykologi, säger hon till Metro.
Christina Söderberg, 42, har tidigare studerat psykologi. Det tänker hon utnyttja i utmaningen med Nordnets aktieexpert. – Börsen är ju bara psykologi, säger hon till Metro.

Christina Söderberg utmanar Nordnets aktieexperter. Högst aktieavkastning på ett år vinner.

Med 1 miljon kronor hopskrapade från familjens besparingar och en uppskjuten köksrenovering tänker tvåbarnsmamman Christina Söderberg, 42, från Bromma visa att hon är en bättre börsmäklare än de så kallade experterna. Nu utmanar hon banken Nordnets aktie­experter i en tävling om bäst aktieavkastning på ett år. Tävlingen dokumenteras på hennes blogg Take- achanceonme.se.
– Jag är otroligt olik en daytrader. Jag kommer att lägga ner ungefär en halvtimme om dagen och jag jobbar hemifrån, säger Christina till Metro.

Siktet är inställt på att förvandla miljonen till minst 1,2 miljoner och tävlingen drar i gång den 20:e maj. Då kan allt följas från Christinas blogg. Planen är att inte gå på experttips utan i stället följa en egen modell där hon satsar på aktier där kursen rör sig mycket. Men hon poängterar att aktiesparande egentligen är en långsiktig sparform som man ska satsa på bara om man har pengar man kan undvara en tid.
– Du får inte känna att man måste sälja allt vid årets slut. Möjligheten finns att jag förlorar tävlingen mot experterna på kort sikt men jag vet att jag på lång sikt inte kommer att förlora pengarna med min modell.

Christina är övertygad om att vanliga småsparare kan lära sig att öka avkastningen på sina pengar genom att sköta aktieportföljen själv i stället för att överlämna ansvaret till en fond.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset