Att gå på konserter utomhus är populärare hos svenskarna än både arenor och teaterscener. Det visar en ny undersökning av Yougov på uppdrag av Metro.

Yougov-undersökningen som visar vilka platser svenskarna tycker bäst om att gå på konsert på visar att utomhusscener är mest populära. 32 procent av svenskarna föredrar att gå på konsert utomhus. Strax därefter, på 30 procent, kommer konserthus.

En fjärdedel av svenskarna föredrar att gå på konsert i arenor, medan drygt 20 procent föredrar teaterscener. En av tio tycker att det är bäst att gå på konsert i operor.

Samtidigt svarar drygt 20 procent av svenskarna att de aldrig går på konserter.

Av konserter, teatrar, musikaler och festivaler är konserter vanligast att besöka. 47 procent har gått på en konsert under det senaste året. Minst populär är festivaler. 23 procent av svenskarna uppger att de har besökt en festival under det senaste året.

 

Om undersökningen:

Undersökningen är genomförd i YouGovs onlinepanel under perioden 16-19 mars 2018. 1516 personer har genomfört undersökningen.

Målgrupp är kvinnor och män från 18 år och uppåt. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen för kön, ålder, region och senaste riksdagsval.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Konserter Yougov