Kvinnan drogs av tåget av ordningsvakterna under en tumultartad situation, men nu läggs utredningen om tjänstefel mot ordningsvakterna ner.
Kvinnan drogs av tåget av ordningsvakterna under en tumultartad situation, men nu läggs utredningen om tjänstefel mot ordningsvakterna ner.

I februari spreds en mobilfilm där ordningsvakter avvisade en gravid kvinna från tunnelbanan. Filmen väckte starka känslor och väckte en debatt om övervåld av ordningsvakter. Nu läggs förundersökningen mot ordningsvakterna ned.

Upprinnelsen till händelsen ska ha varit en biljettkontroll, där kvinnan inte kunde visa något giltigt färdbevis. På filmen som spreds ses ordningsvakter avvisa kvinnan från tunnelbanetåget. Kvinnan hamnade på en bänk, samtidigt som hennes dotter tittade på.

LÄS MER: Incidenten i tunnelbanan – det här har hänt

Men nu läggs alltså förundersökningen om tjänstefel mot ordningsvakterna ned.

Åklagaren menar att filmmaterialet inte visar att kvinnan utsattes för ”något allvarligare våld”, det rapporterar tv4.

Den upprättades även en förundersökning mot kvinnan om våldsamt motstånd. Även den är nu nedlagd.

LÄS MER: Experten: Det här får en ordningsvakt göra

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset