Karin "Kakan" Hermansson. Arkivbild.
Karin "Kakan" Hermansson. Arkivbild.

Programledaren och konstnären Karin "Kakan" Hermanssons medverkan vid invigningen av utställningen "100% kamp – Sveriges historia" på Regionmuseet i Kristianstad har gett upphov till hot och hat. Polisen kommer nu att närvara vid vernissagen.

Det var när en grupp hotade med att "skända utställningen" som polisen kopplades in, och museets kommentarsfält på sociala medier har stängts ned, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

– Ja, vi kommer att vara på plats. Vi har inte identifierat någon direkt hotbild men om det uppstår problem har vi beredskap och är på plats, säger lokalpolisområdeschef Anders Olofsson till SVT.

"Kakan" Hermansson har hamnat i blåsväder för kontroversiella Twitterinlägg mot polisen. När det blev känt att biljätten Audi inlett ett reklamsamarbete med Hermansson riktades en storm av kritik mot företaget, varpå Audi valde att avsluta samarbetet.

Hermansson har i en debattartikel i Expressen bett om ursäkt till Sveriges poliser för ett antipolisinlägg för några år sedan som berörde morden på två poliser i Malexander.

Inför söndagens vernissage har en säkerhetsbedömning genomförts på Regionmuseet i Kristianstad.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset