Nicklas Ekelund reagerade när hans tidigare kollega skadades i på ett vägarbete och uppmanar nu alla bilförare att fokusera på bilkörningen.
Nicklas Ekelund reagerade när hans tidigare kollega skadades i på ett vägarbete och uppmanar nu alla bilförare att fokusera på bilkörningen.

Hans tidigare kollega skadades svårt i en olycka vid ett vägarbete. Nicklas Ekelund skrev då ett uppmärksammat inlägg som riktar sig mot respektlösa bilister. ”Vi är inte pappfigurer, vi är människor som vill komma hem till våra barn”, säger han till Metro.

Nicklas Ekelund har jobbat som vägarbetare i 17 år. Och det är ett farligt jobb. Trots skyltning, belysning och varselkläder och västar blåser bilförare ofta igenom vägarbetsområdena där Nicklas och hans arbetskamrater står oskyddade mot trafiken.

– Det är en verklighet som vi står i hela tiden. I dag är det inte många som ägnar sig åt att köra bil som första fokus. Det sitter en människa i bilen och jag har sett en som läser en bok. Eller så håller de på med de här förbannade telefonerna, säger han. 

► LÄS MER: Man körde på vägarbetare och smet

I Facebookinlägget skriver han: ”Kan inte alla jävla uppstressade idioter lägga undan sina facebookande, twittrande, surfande telefoner, tandborstar, sminkväskor osv och ägna er åt att köra i stället”. 

Årligen inträffar det runt 300 olyckor per år i samband med vägarbeten, som Sveriges Radio rapporterade i somras. Förra året omkom nio personer vid olyckor i samband med vägarbeten.

– De svävar igenom i 90 kilometer i timmen och vi har bilarna tätt upp efter dig många gånger. 

► LÄS MER: Signalvakt ihjälkörd av lastbil 

En gång på ett motorvägsarbete susade en bil in i ägarbetszonen. Nicklas Ekelund tror att personen var påverkad som bara gasade på. Kollegan fick kasta sig i ett dike. Själv kastade han sig åt sidan, men blev träffad av bilens backspegel. 

– Det är ju bara som det är. Söker du på ”vägarbetare och olycka” får du upp den ena dödsolyckan efter den andra. Det kan bara gå dåligt eller sämre. Det är lemlästning eller dödsfall som gäller, säger han.

► LÄS MER: Andreas pappa dog på jobbet: "Vet fortfarande inte vad som hände"

Tja nu har de hänt igen en vägarbetare som ja har känt i 17år blivit påkörd av en bil brutna ben armar nyckelben osv osv...

Posted by Nicklas Ekelund on  Wednesday, December 9, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset