Vägpiraterna blir allt aggressivare. För bara några dagar sedan blev en kvinna kidnappad och hotad i Värmland. Bilden är arrangerad av polisen.
Vägpiraterna blir allt aggressivare. För bara några dagar sedan blev en kvinna kidnappad och hotad i Värmland. Bilden är arrangerad av polisen.

Vägpiraterna har passerat en gräns. Nu sysslar de med kidnappning. "Vi har inte varit med om något liknande", säger polisen.

Vägpirater har kidnappat en kvinna och utpressat henne.

Under lördagsmorgonen för en vecka sedan kör kvinnan i sin bil på E45 i Värmland. Hon stöter på en man som vägrar att flytta på sig och måste stanna bilen.

Mannens bil har varningsblinkers på. Han tvingar sig in i hennes bil och säger att hon ska köra till en bankomat. Kvinnan upplever situationen som hotfull och känner sig tvingad att lyda.

När hon kör i väg ser hon hur mannens silverfärgade bil kör efter. Och nu sitter det två män i bilen.

Senare tvingas kvinnan att ta ut pengar ur en bankomat, först en gång, men sen en gång till eftersom mannen inte är nöjd med beloppet.

Kort därefter försvinner männen i den silverfärgade bilen. Värmlandspolisen beskriver det inträffade på sin Facebooksida.

Den här händelsen är en i raden av allt aggressivare ”vägpirater” som polisen varnar för.

Att vägpirater dyker upp på våren börjar bli en tråkig trend. De låtsas ha problem med bilen – men är i själva verket ute efter pengar.

►LÄS MER: Polisen varnar för obehagliga "vårtecknet"

På polisstationer runt om i landet rapporteras om ett aggressivare beteende hos dessa vägpirater. Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland, vill inte kalla det en trend. Men han är mycket orolig om det skulle fortsätta i samma riktning.

– Det här är något nytt, vi har inte varit med om något liknade, säger Stefan Wickberg till Metro.

Kvinnan blev alltså i praktiken kidnappad av mannen, vilket GT var först med att rapportera om. Polisen rubricerar händelsen som olaga frihetsberövande och utpressning.

– De ändrar karaktär i sitt arbete, i sitt tillvägagångsätt. Vi har en bekymmersam situation här.

Metro har tidigare skrivit om det illavarslande ”vårtecknet”. Det är framförallt när vädret blir bättre som vägpiraterna slår till. Oftast längs med de stora vägarna, men det har även rapporterats om vägpirater i och strax utanför storstäderna.

– Skulle vi få den här utvecklingen så kommer det at bli bekymmer för oss på ett helt annat sätt, säger Stefan Wickberg om vägpiraternas nya beteende.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset