Mohammed Khalaf trivs numera på flyktingboendet i Dalarna.
Mohammed Khalaf trivs numera på flyktingboendet i Dalarna.

En del flyktingar blir förskräckta när de kliver av bussen på flyktingboenden som ligger på landsbygden – de tycker att de hamnat mitt ute i ingenstans. Mohammed Khalaf var en av dem, men nu har han ändrat uppfattning.

Just nu protesterar flyktingar mot att bli placerade i en stugby i Limedsforsen i Dalarna och vägrar att kliva av bussen. De asylsökande anser att de hamnat mitt ute i skogen, skriver Dalarnas tidning.

►LÄS MER: Flyktingar vill inte kliva av buss – har suttit hela natten

En som har erfarenhet av detta är Mohammed Khalaf som kom till Fredriksberg i Dalarna i mitten av september. Då var han orolig för att ha hamnat långt borta från affärer och sjukvård. Flyktingarna vägrade även då att lämna bussen.

Men nu har det gått ett tag och Mohammed säger till SVT Dalarna att han numera tycker annorlunda.

– Vår första uppfattning var att det var ett tomt ställe utan människor. Vi såg ingenting först, därför blev vi chockade. Men efteråt har vi sett människorna, affärerna och boendet på insidan. Vi har börjat att älska det här stället, säger Mohammed Khalaf till SVT.

►LÄS MER: Så fördelas flyktingarna över landet

Han är lite osäker på hur det kommer att gå när vintern kommer – han har aldrig upplevt en svensk vinter.

På sociala medier reagerade en del personer på nyheten om flyktingarnas protester med ilska – och tyckte att de var otacksamma. Mohammed säger att han kan förstå den reaktionen.

Här kan du se hela inslaget på SVT!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset