Jordan Spieth är sugen på en Ryder Cup-seger.
Jordan Spieth är sugen på en Ryder Cup-seger.

Seger i PGA-slutspelet och tio nya dollarmiljoner in på bankkontot? Eller en efterlängtad triumf i Ryder Cup?Jordan Spieth skulle föredra det senare alternativet.– Man vill ha det man inte har, säger han.

Herrgolfen har två stekheta veckor framför sig. Först avgörandet i PGA-slutspelet Fedex Cup på East Lake i Georgia, därefter Ryder Cup-slaget mellan USA och Europa på Hazeltine i Minnesota.

Jordan Spieth är titelförsvarare den här veckan, men var på förlorarsidan i Ryder Cup-debuten på Gleneagles i Skottland för två år sedan. Det förklarar också vad världsfyran helst vill vinna innan säsongen är över.

– Om jag kunde välja just nu: Ryder Cup. Det är en trofé som jag som bara har sett baksidan av – och det gjorde ont, säger amerikanen.

– När vi satte oss på planet hem var det en tom känsla. Vi vill inte att det ska hända igen.

Johnson leder miljonjakt

Inför PGA-slutspelets sista deltävling, som inleds på torsdagen, ligger 23-årige Jordan Spieth på sjunde plats av de trettio spelare som är kvar och slåss om segerchecken på tio miljoner dollar. Leder gör landsmannen och världstvåan Dustin Johnson, en nyckelspelare i USA:s Ryder Cup-lag nästa vecka.

Fortfarande återstår dock kampen om en plats i USA:s lag, eftersom kaptenen Davis Love III presenterar sitt sistaval först på söndag kväll. Världsjuan Bubba Watson är en av spelarna som fortfarande inte är uttagna och jagar en plats i det stjärnspäckade amerikanska laget.

Stenson vilar inför Ryder

Bland övriga namn som slåss om den sista platsen märks Justin Thomas och Daniel Berger. Spieth spelade med just Watson, Thomas och Berger i en träningsrunda på Hazeltine under måndagen.

– Man kunde se hur mycket var och en av dem ville vara där. Jag tror att de blev ännu mer sugna av att vara på plats.

En sliten Henrik Stenson beslutade för ett par veckor sedan att vila sig i form inför Ryder Cup. Den enda spelaren i det europeiska laget som är kvar i PGA-slutspelet är nordirländaren Rory McIlroy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset