När den tyska busschauffören Sven märkte att de 15 asylsökande som klivit på bussen verkade nedstämna och ledsna bestämde han sig för att ge dem ett riktigt välkomnande. Nu hyllas initiativet i sociala medier.

Tidigare i veckan plockade den tyska 42-åriga busschauffören Sven Latteyer upp 15 unga asylsökande på sin buss. De verkade sorgsna och som att de längtade hem, rapporterar Nordbayern.de.

Men istället för att låta de asylsökande fortsätta resan i tystnad sträckte sig Sven mot bussmikrofonen och stammade ut några meningar på sin knackiga engelska.

”Ursäkta mig damer och herrar från hela världen. Jag vill säga något, jag vill säga välkommen. Välkommen till Tyskland, välkommen till mitt land! Ha en fin dag”

Hela bussen applåderade, och efter att en av passagerarna på bussen gjorde ett Facebookinlägg om händelsen har det lästs tusentals gånger.

► LÄS MER: Polisen hyllar vittnen till Ikea-dådet: "Ni är vardagshjältar"

Till Nordbayern.de berättar Sven Latteyer att han vill göra uttalandet eftersom han kan känna igen sig i människorna som flytt krig och hemskheter för ett nytt liv. Hans svåger flydde från kriget i Kosovo under slutet av nittiotalet.

– Min svåger pratar inte mycket om åren 1998 och 1999 när kriget i Kosovo pågick. Han försöker glömma det hemska, sa den nu hyllade busschauffören till tidningen.

När tv-ankaret Claus Kleber rapporterande om händelsen på tv-kanalen ZDF var han så berörd att tårarna kunde ses i ögonen på honom.

► LÄS MER: Här är polisens känslofyllda Facebook-inlägg om Lisas död

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset