Cristiano Ronaldo och hans Juventus kan få spela med videodomare i Champions League. Till höger granskar domaren Nestor Pitana en situation under VM-finalen.
Cristiano Ronaldo och hans Juventus kan få spela med videodomare i Champions League. Till höger granskar domaren Nestor Pitana en situation under VM-finalen.

Videogranskningarna var stundtals mer omdiskuterade än själva fotbollen under VM i Ryssland. Nu öppnar Uefa för att införa VAR i Champions League – redan i vår.

Målgranskande videodomare, eller VAR, gjorde debut på den stora fotbollsscenen under VM tidigare i somras. Tekniken var lika kritiserad som uppskattad och delade upp spelare, ledare och supportrar i två läger.

Uefa, den europeiska fotbollkonfederationen, menade att VAR inte är aktuellt för den kommande Champions League-säsongen. Men nu har de ändrat sig, skriver brittiska The Mirror.

LÄS MER: Hur VAR det nu igen? Så här funkar fotbollens nya teknik

Planen är enligt tidningen att införa VAR från och med kvartsfinalerna i säsongens Champions League, som vanligtvis spelas vid månadsskiftet mars/april. Anledningen är att Uefa ska ha imponerats av användandet av tekniken under VM.

Förslaget väntas bli godkänt av Uefas klubblagskommité i Monaco nästa vecka, innan den exekutiva kommittén tar ett slutgiltigt beslut före månadsskiftet.

Det engelska fotbollförbundet, FA, valde att inte använda VAR under årets säsong. Även där väntas tekniken dock användas i framtiden, troligtvis från och med nästa säsong.

LÄS MER: Marcus Leifby: Rytmen har rubbats – därför förstör VAR mer än det tillför

Fakta: Här används VAR i Europas ligor

Spanien: La Liga

Italien: Serie A

Tyskland: Bundesliga

Frankrike: Serie A

Nederländerna: Eredivisie

Belgien: Jupiler League

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset