Pär Gerell. Arkivbild.
Pär Gerell. Arkivbild.

Det blir en väntad herrkvartett som representerar Sverige i EM i bordtennis i Budapest den 18–23 oktober – Kristian Karlsson, Pär Gerell, Mattias Karlsson och Anton Källberg.

Dessa fyra spelare var också de som representerade Sverige på OS i Brasilien i somras samt de fyra svenskar som återfinns högst upp på den internationella världsrankningen.

"Det blir de fyra OS-lirarna till EM. De är våra fyra högst rankade och de som visat framfötterna mest internationellt. De tre högst rankade kändes helt självklara och nu spelade Anton Källberg bra i Czech Open och han känns ordentligt på gång igen", säger förbundskapten Marcus Sjöberg om sin uttagning i ett pressmeddelande.

Jens Lundquist och Jon Persson var de som låg närmast en plats i EM-laget.

"Men de får stå åt sidan den här gången då vi bara har fyra platser på grund av att vi inte nådde en topp-4 plats på senaste lag-EM", säger Sjöberg.

Pär Gerell tog brons i singel i senaste EM i ryska Jekaterinburg 2015, Sveriges första singelmedalj på herrsidan sedan 2000.

I dubbel kommer Kristian Karlsson och Mattias Karlsson, samt Gerell och Källberg att bilda par. Karlsson/Karlsson tog silver i EM 2012 och brons i EM 2015.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset