Blizzard bjöd på historiska ögonblick och väntade segrar i esportturneringarna. Här är en snabb sammanfattning av vad som hänt i helgen.

Den finska bragden i Starcraft 2

Den 20-åriga finländaren Joona ”Serral” Sotala gjorde det som under många år har känt som en omöjlighet. Under WCS Global-finalerna puttade han Sydkorea från tronen och blev världens bästa Starcraft 2-spelare. En historisk bragd som för alltid har skrivits in i historieböckerna. Kim ”Stats” Dae Yeob kämpade väl men finländaren hade siktet inställt och vägrade vika en tum.

Resultat

Serral 4 – 2 Stats

LÄS MER: Serral fulländade historiska bragden – slog Stats i finalen

Sydkorea gjorde det alla förutspått i Overwatch-VM

De förlorade tronen i Starcraft 2 men det fick räcka. Förhandsfavoriterna Sydkorea krossade allt motstånd i VM-turneringen i Overwatch. Inget landslag kan mäta sig med den samlade skicklighet som finns där. När de inte dominerar i sina respektive lag i Overwatch League gör de det tillsammans i VM. Kina var en doldis med potential inför slutspelet men chockade nog de flesta när de tog sig ända till finalen. Väl där blev det däremot lekstuga för Sydkoreanerna och den väntade VM-titeln var ett faktum.

Resultat

Sydkorea 4 – 0 Kina

Historien upprepade sig i för Wubby i HOTS

Svensklaget Dignitas såg på förhand ut att äntligen kunna omkullkasta Gen.G:s (tidigare MVP Black) vinstsvit. De var starka genom hela hela slutspelet och förväntningarna på det europeiska hoppet inför finalen var höga. Jonathan ”Wubby” Gunnarsson fick däremot se historien upprepa sig själv. Förra året satt han i samma sits med Fnatic. De lyckades inte då. Och Dignitas lyckades inte nu. De blev utklassade och även om det i bland blixtrade till hos européerna och de såg ut att ta tillbaka kontrollen så räckte det inte för att ta hem en enda karta.

Resultat

Dignitas 0–3 Gen.G

LÄS MER: Vilhelm ”POILK” Flennmark om semimötet: ”Vi borde ändå vinna”

Kina glänste i Hearthstone Global Games

Norge med stjärnan Casper ”Hunterace” Notto höll ut länge i Hearthstone Global Games. Det räckte till ett delat brons med Nya Zeeland. Norge hade pressat Kina i gruppspelet och det fanns hopp om att slå tillbaka med en vinst när de möttes i semifinalen. Kina hade däremot ingen avsikt att låta sig besegras och gick vidare genom att slå Brazilien i den stora finalen. Värt att notera är att Kina genom gruppspelet och slutspelet inte tappade en enda omgång. Starkt gjort.

Resultat

Kina 3–0 Brazilien

World of warcraft Arena

Methods två lag kämpade mot varandra för att säkra den första platsen i den stora finalen av Arena World Championship. Method black, med sin två svenskar, besegrades dock med nöd och näppe av systerlaget Method Orange. Väl i lower bracket fick de möta The Gosu Crew som de tidigare i en jämn serie själva puttat ner. Den här gången var det dock Gosu-grabbarna som hade vind i seglen och de gick senare vidare till final. Där väntade Method Orange som i dominant stil satte dem på plats för att säkra världsmästartiteln.

Resultat

Method Orange 4–0 The Gosu Crew

LÄS MER: Experterna tror på esportsatsning för nya Warcraft: ”Vore taskigt annars”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset