Världen tar emot nyheten om George Michaels död med stor sorg. "Hjärtat är krossat över förlusten av min älskade vän Yog. Jag, hans nära, hans vänner, musikvärlden, hela världen. För alltid älskad", skriver Andrew Ridgeley, som med Michael utgjorde popduon Wham, på Twitter.

Stjärnans nära vän, sångaren Elton John, hyllar Michael på Instagram.

Med en bild på de två tillsammans skriver han ”Jag är i djup chock. Jag har förlorat en älskad vän — den vänligaste, mest generösa och briljanta artisten. Mina tankar går till hans familj, vänner och alla hans fans”.

Även svenska kulturpersonligheter reagerar på George Michaels död.

”George Michael är död. Sjunger med änglarna om frihet, frihet, frihet”, skriver Jonas Gardell på Twitter.

Artisten Rikard Wolff beskriver sin sorg i ett långt inlägg på Facebook:

”Mitt i natten hör jag att George Michael är död. Älskade George Michael, en homosexuell världsstjärna, en förebild (Även om han blev outad mot sin vilja) Från Wham över ‘Careless whisper’, till albumet ‘Older’ och så vidare”, skriver Wolf och fortsätter:

”Smärta, poesi, musikalitet. En tröst och inspiratör under de mörkaste aids-åren. George Michael YOU HAVE BEEN LOVED. R.I.P”.

Musikerkollegan Robbie Williams reagerar med chock:

”Åh, herregud nej… Jag älskar dig George… Vila i frid”, skriver han på Twitter.

Boy George, som var samtida som popidol med George Michael på 1980-talet, har lagt upp ett inlägg i sociala medier.

”Han var så älskad och jag hoppas att han visste om det för det saknas ord för att beskriva smärtan i dag”, skriver Boy George.

Madonna noterar att George Michael är en i raden av stora artister som gått ur tiden i år.

”Farväl min vän. Ännu en stor artist som lämnar oss. Kan 2016 bara sluta NU?”, skriver Madonna på Twitter.

Den brittiske programledaren James Corden, skriver på Twitter: ”Jag har älskat George Michael så länge jag kan minnas. Han var en stor inspiration. Alltid före sin tid”.

George Michael var en del av inspirationen bakom Cordens omåttligt populära inslag ”Carpool Karaoke”, där Corden kör runt i Los Angeles med en stjärna i passagerarsätet, och sjunger karaoke. Corden gjorde det första inslaget av den typen med George Michael i brittisk tv 2011.

Amerikanska komikern och skådespelerskan Ellen DeGeneres skriver ”Jag hörde just om min vän George Michaels död. Han hade en så briljant talang. Jag är så ledsen”.

Komikern Ricky Gervais twittrar: ”Otroligt. Vila i frid George Michael.”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset