Linköpings Jennifer Wakefield i Kanadas landslagströja. Arkivbild.
Linköpings Jennifer Wakefield i Kanadas landslagströja. Arkivbild.

Jennifer Wakefield anses av många som världens bästa ishockeyspelare på damsidan.I Linköpings 2–1-derbyseger hemma mot HV71 visade centern ännu en gång varför.

Kanadensiskan, som gjorde sin andra seriematch den här SDHL-säsongen efter landslagsuppdrag, gjorde själv 1–0-målet i den första perioden. Innan HV71 kvitterade till 1–1 i slutet av andra. Ett resultat som såg ut att stå sig ordinarie tid ut.

Men 43 sekunder från tredje periodens slut så fick Wakefield fram pucken till Linköpings poängdrottning den här säsongen, Denise Altmann. Den österrikiska forwarden avgjorde med ett vackert 2–1-mål. 28-åringens totalt elfte poäng den här säsongen.

– Jag tog fram en gammal goding och lade pucken mellan benen och i dag fungerade det bra, sade Denise Altmann efter matchen till Corren och fortsatte:

– Vi har fått en jättebra start på serien och det känns som att vi har ett jämnt och starkt lag den här säsongen. Det finns naturligtvis mycket kvar att slipa på, men det här är i alla fall en riktigt bra början.

Tabelltvåan Luleå bortabesegrade Sundsvall med 4–3, Leksand hemmaslog AIK med 1–0 efter förlängning, Djurgården vann med 3–0 borta mot SDE och Brynäs besegrade Modo med 2–0 hemma i lördagens övriga SDHL-matcher.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset