Skulle du betala 178 miljoner kronor för den här klockan?
Skulle du betala 178 miljoner kronor för den här klockan?

Ett fickur från 1933 slog prisrekord när det såldes på auktion i Schweiz. Köparen betalade 178 miljoner kronor för gulduret.

Fickuret, som heter The Henry Graves Supercomplication beskrivs som världens mest kända klocka och ”den mest komplicerade klockan som någonsin tillverkats av en person utan datorteknik”.
När klockan, som skapades av Patek Philippe för bankiren Henry Grave i New York 1933, auktionerades ut av auktionshuset Sotheby’s gick den under klubban för rekordpris.

Köparen, som vill vara anonym, ropade hem uret för 178 miljoner kronor efter en budgivning som pågick i en kvart, skriver brittiska The Guardian.

Den ur-dyra guldklockan har flera funktioner – bland annat en evighetskalender, den visar månens faser och tiden för solnedgång och soluppgång samt visar natthimlen över Central Park i New York sett från bankmannen Henry Graves hem på Fifth Avenue.

På sin hemsida uppger Sotheby’s att fickuret slog det tidigare rekordet för världens dyraste klocka som sattes 1999 då en klocka såldes för 81 miljoner kronor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset