Besökare går över glasbron i Zhangjiajie i den kinesiska provinsen Hunan. Bron är med sina 430 meter den längsta i sitt slag i världen.
Besökare går över glasbron i Zhangjiajie i den kinesiska provinsen Hunan. Bron är med sina 430 meter den längsta i sitt slag i världen.

En 430 meter lång glasbro i Hunan-provinsen i centrala Kina stängs för underhåll mindre än två veckor efter att den invigts. Anledningen är en alltför stor anstormning av besökare. Över 10 000 människor har dagligen passerat över bron, mot det planerade taket på 8 000 besökare, rapporterar lokala medier.

Bron stängs för att man ska kunna genomföra en "intern uppgradering" av datasystem som styr besöksflödena, uppger företaget som ansvarar för driften enligt den statliga nyhetsbyrån Nya Kina. Det är oklart när den kan öppna igen.

Företaget ber i ett inlägg på sociala medier om ursäkt för de besvär som stängningen orsakar. Inlägget möts av flera arga kommentarer från resenärer som bokat in besök och nu känner sig lurade.

Hängbron spänner över en ravin 300 meter över marken i den natursköna nationalparken i Zhangjiajie. De lokala myndigheterna har tidigare genomfört flera jippon för att demonstrera brons säkerhet, bland annat har inbjudna uppmanats att försöka slå sönder glasmodulerna med släggor.

AP/TT
Glasbron spänner omkring 300 meter över en ravin, och är förutom att vara världens längsta även världens högst belägna glasbro, enligt statliga kinesiska medier.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset