En grupp av hackers påstår sig ha tillgång till kundregistret hos två otrohetssajters 40 miljoner medlemmar. Nu hotar hackarna att släppa uppgifterna fria om sajterna inte stängs ned.

Delar av budskapet användare möttes av.

”Vi är Impact Team. Vi har tagit över alla system, all kundinformation, all e-post. Att stänga ner AM [Ashleymadison.com] och EM [EstablishedMen.com] kommer att kosta, men att inte göra det kommer att kosta mer. Vi kommer att läcka all kundinformation, profilerna med kundernas hemliga sexuella fantasier, nakenbilder, riktiga namn och adresser." Så löd budskapet besökare på otrohetssajterna AshleyMadison och EstablishedMen möttes av sent under söndagskvällen amerikansk tid.

Hackergruppen släppte delar av materialet som sedan togs ned och attacken bekräftades senare av Avid Life Media som äger otrohetssajterna som enligt egen uppgift har runt 40 miljoner medlemmar.

– Vi nekar inte till att det här hände. Oavsett vad du tycker om oss är det här ett brott, sa företagets vd Noel Biderman till säkerhetssajten Krebson security.

Otrohetssajter som svenska Victoria Milan är kontroversiella, och att kunna bevara kunders identitet hemlig är sidornas högsta prioritet. I skrivande stund har ingen mer data läckts, och sajterna ligger uppe igen som vanligt.


► LÄS MER: Så hämnades hon hans otrohet – med julklapp

Metro har pratat med en gift kvinna i 30-årsåldern som använder Victoria Milan om vad det är som lockar henne – och vad hon skulle göra om hennes man fick reda på det.

– Jag är oerhört sexuell och är nästan omättlig när det kommer till sex. Så klart att jag ville äta kakan och samtidigt ha den kvar. Min man är från en annan kultur och jag vågar inte ens tänka på vad han skulle göra om han visste, säger hon.

I lite över ett år har hon använt sig av sajten – som uppmuntrar människor till att ha utomäktenskapliga affärer för att krydda tillvaron – och hon berättar att hon blev chockad över alla mailen som trillade in, trots att hon inte uppger mycket information om sig själv eller ens har en bild.

– Det kändes kul och busigt att chatta med främlingar och sen fick man en slags relation med killarna som man chattat med ett tag. Det kändes som man kände varandra fast man inte ens hade träffats.

Varför började du använda sajten?

– Jag är i ett äktenskap där känslorna förändrats för mig. Jag gick med mest för skoj skull och hade ingen tanke på att ens träffa någon då. Jag var mer nyfiken om någon skulle kontakta mig med tanke på att jag saknar bild.

Hon berättar att hon är väldigt försiktig, och att det ofta går långa perioder mellan att hon loggar in. Och visst har hon träffat män från sajten, men ofta räcker det med kicken av att bara prata.

– Jag är kräsen så då stannar det oftast vid att chatta. Och det är också roligt i sig.


► LÄS MER: Lagligt med "otrohet" i Sydkorea

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott