Det verkar finnas ett tydligt samband mellan pengar och hur länge äktenskap håller.
Det verkar finnas ett tydligt samband mellan pengar och hur länge äktenskap håller.

Världens rikaste par har en gemensam förmögenhet på 85,7 miljarder dollar, eller 750 miljarder kronor. Och utöver sina ändlösa rikedomar har de också kärleken på sin sida, visar ny forskning.

Inte helt otippat är det Microsofts grundare, Bill Gates, och hans fru, Melinda Gates, datavetare och nationalekonom som tidigare var anställd på Microsoft som är världens rikaste par. Tillsammans är de goda för 750 miljarder kronor. De är mycket engagerade i välgörenhetsfonden Bill & Melinda Gates Foundation, till vilken de har skänkt otaliga miljarder dollar.

Tvåa på listan ligger spanjoren Amancio Ortego Gaona, grundare av textilföretaget Inditex och den välkända klädbutiken Zara, och hans fru Flora Perez. Tillsammans har de en förmögenhet på 70,7 miljarder dollar, skriver Veckans affärer och refererar till CNBC.

Svenskar blir allt rikare – men kvinnorna har högre skulder

På nionde plats ligger Facebookgrundaren Mark Zuckerberg och hans fru Priscilla Chan, som tillsammans har 38,5 miljarder dollar på kontot.

Och det är inte bara pengarna som ligger på dessa pars pluskonton, utan även utsikterna för långvariga äktenskap. Det visar ny forskning från Emory University i Atlanta, där forskare har undersökt sambandet mellan inkomst och hur länge giftermål håller.

Bland de 3 000 amerikanska par som undersöktes var sannolikheten 51 procent högre att par som tjänade minde än 215 000 kronor skilde sig, jämfört med paren som tjänade över 1 000 000 kronor.

USA får en kvinna på sidorna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset