Den amerikanske rapartisten Gerald Earl Gillium, mer känd som G-Eazy, dömdes i dag vid Stockholms tingsrätt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott
Den amerikanske rapartisten Gerald Earl Gillium, mer känd som G-Eazy, dömdes i dag vid Stockholms tingsrätt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott

Den amerikanske rapartisten G-Eazy greps efter ett bråk i centrala Stockholm natten till torsdagen. Nu har han dömts för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

Den amerikanske rapartisten Gerald Earl Gillium, mer känd som G-Eazy, dömdes i dag vid Stockholms tingsrätt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott, skriver SVT.

Straffet blir villkorlig dom och böter om 80 000 kronor.

Det var under natten till torsdagen som G-Eazy hamnade i bråk med ordningsvakter på en krog vid Stureplan i centrala Stockholm. Tidigare under kvällen hade artisten gjort en spelning på Annexet. Han åtalades för att ha utdelat flera slag mot en ordningsvakt och för att ha gjort motstånd i samband med gripandet. Vid gripandet bar artisten även på kokain, varför han även åtalades för narkotikabrott.

LÄS MER: ”G-Eazy” åtalad för tre brott efter bråk på restaurang i Stockholm

Redan under fredagen dömdes G-Eazy på samtliga åtalspunkter.

– Jag är väldigt ledsen och vill be om ursäkt för allt jag har gjort. Det ligger inte i min karaktär. Jag är inte våldsam som person och det här är det första bråket jag varit med om sen jag var liten. Det är inte en reflektion av min dignitet. Jag mår väldigt dåligt och jag ber om ursäkt från botten av mitt hjärta, sade artisten under rättegången, skriver Aftonbladet.

G-Eazy släpptes på fri fot direkt efter rättegången, och kan därmed lämna landet och fortsätta på sin turné.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset