The Black Eyed Peas. Arkivbild.
The Black Eyed Peas. Arkivbild.

Två år efter elfte september-attackerna 2001 släppte The Black Eyed Peas låten "Where is the love". Nu känner bandet att det åter är dags att efterlysa kärleken i världen.

– Jag minns när attacken i Paris skedde, folk sade att de behövde "Where is the love" igen, säger Will I Am i ett videoklipp, skriver Variety.

– Sedan skedde attacken i Belgien, och sedan i Turkiet och sedan i Orlando ... och sedan Philando (Castile) och innan honom var det Alton (Sterling) och sedan Dallas. "Vi behöver den där låten igen", sade folk till oss, säger han i klippet.

Sagt och gjort. Tillsammans med Justin Timberlake, som var med och skrev 2003 års låt, har bandet nu släppt en ny version av "Where is the love". Den här gången får de dessutom sånghjälp av artister som Mary J Blige, Nicole Scherzinger, Audra Day, Jessie J, The Game, och Usher.

Även den tillhörande musikvideon är en stjärnspäckad historia där bland andra Diddy, Cassie, Dj Khaled, Quincy Jones, Snoop Dogg, Wiz Khalifa, Jaden Smith och Kendall Jenner medverkar.Videon innehåller också en rad bilder från de händelser som har inspirerat låten, bland annat bilden på Alan Kurdi.

Originalversionen av "Where is the love" kom i juni 2003 och var den första singeln från bandets tredje album, "Elephunk".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset